Kutyás idézetek

Kutyás idézetek

 

A kutyák gyógyíthatatlan emberszeretettel születnek. (Csányi Vilmos)

Kutyanevek

Az egyetlen abszolút önzetlen barát, akire az ember szert tehet ebben az önző világban, az egyetlen, aki sosem hagyja el őt, az egyetlen, aki sosem hálátlan és hűtlen hozzá – az a kutyája. Ő az, aki mellette áll jóban-rosszban, egészségben-betegségben. Ott alszik a hideg földön, ahol a barátságtalan szelek fújnak, s ádázul zuhog a hó, csak hogy gazdája oldalán lehessen. Megnyalja a kezet, amiben nincs élelem, amit felajánlhatna. Nyalogatja a sebeket, és enyhíti a fájdalmakat, melyeket a világ kegyetlensége ejt. Úgy őrzi koldus gazdája álmát, mintha király volna. Mikor minden barát eltűnik, ő marad. Ha elmúlik a gazdagság vagy a hírnév szertefoszlik, ő olyan hűséges marad szeretetében, ahogy a nap kitart az útján az égen. (George Graham Vest)

Kutyanevek

Nem mindig látod, mi az, ami egy kutya szívében rejlik, de ha bízol benne, esélyt adsz neki, hogy megmutassa, mire képes. (Carol Bigley)

Kutyanevek

A kutya valóságos szent. Természeténél fogva tiszta szívű és őszinte. Ösztönszerűen tudja, mikor nincs rá szükség: órákig képes nyugodtan feküdni, mikor királya belemerül a munkába. Ám amikor a király szomorú és szorong, odalopakodik hozzá, hogy az ölébe hajtsa a fejét. Ne félj. Sose bánd, ha mindenki más el is hagy. Gyere, sétáljunk egyet, és felejtsd el az egészet. (Axel Munthe)

Kutyanevek

Szóval ez a szeretet – gondolja a kutya, és könnyes lesz a szeme, és alázattal csóválja a farkát. Hogy vár valakit az ember, és nem törődik semmi mással, a saját életével sem törődik, csak vár valakit, aki nem is biztos, hogy jönni fog. (Békeffi István)

Kutyanevek

Amikor a legnagyobb bajban vagyunk, rengeteget meríthetünk egy kutya néma, odaadó társaságából, melyet más forrásból nem kaphatnánk meg. (Doris Day)

Kutyanevek

Az öreg kutya a háznál ugyanolyan, mintha egy öreg emberrel osztanánk meg az otthonunkat. Éppen olyan rigolyái és nyavalyái lesznek. Nagyothalló és vaksi lesz, ízületi gyulladás gyötri, aztán nincs is megállás a lejtőn. Nem szomorú, hogy a teknős százötven évig is elél, a papagáj akár száz évig, de az ember legjobb barátja egy, legfeljebb két évtizedet? Bizonyos esetekben tényleg nincs igazság. (Fran Drescher)

Kutyanevek

Nagy bizonyossággal meg lehet állapítani, hogy ha egy kutya szereti a gazdáját, akkor az csak jó ember lehet. (W. Bruce Cameron)

Kutyanevek

A kutya az egyetlen a világon, aki jobban szeret téged saját magánál. (Josh Billings)

Kutyanevek

Ha valaki igazán nagy örömöt akar szerezni egy állatnak, vegyen magához egy menhelyi kutyát. Nagyon nagy szeretetjutalomban lesz része. (Csányi Vilmos)

Kutyanevek

Egy kutyának nem kell luxusautó, se hatalmas ház, se drága ruhák. Beéri egy útszéli talált bottal. Lehetsz gazdag vagy szegény, buta vagy okos, agyafúrt vagy tökkelütött, a kutyádnak mindegy. Ő csak szeretetet kér és ad. Hány emberről mondhatod el ezt? Hány ember szeret feltétlen és olthatatlan szeretettel? (John Grogan)

Kutyanevek

Pénzért megvásárolhatsz egy jó kutyát, de a farkcsóválását nem veheted meg. (Josh Billings)

Kutyanevek

Nem kell megszereznünk a kutya bizalmát vagy a barátságát, mert már a barátunknak született – mielőtt még felnyitná a szemét, már hisz bennünk; még mielőtt megszületne, máris az embernek adta magát. (Maurice Maeterlinck)

Kutyanevek

Senki nem képes úgy várni, mint a kutya, s előfordul, hogy még a gazdája sírjához is kijár, és még holtában is visszavárja. (Jevgenyij Alekszandrovics Jevtusenko)

Kutyanevek

Az a hétköznapi tény, hogy a kutyám jobban szeret engem, mint én őt, egyszerűen letagadhatatlan, és engem mindig bizonyos szégyennel tölt el. A kutya bármikor kész életét áldozni értem. Ha engem történetesen egy oroszlán vagy tigris fenyeget, Ali, Bully, Titi, Stasi, és a többiek, ahányan csak voltak, pillanatnyi tétovázás nélkül felvették volna a kilátástalan harcot, hogy meghosszabbítsák az életemet. Hát én? (Konrad Lorenz)

Kutyanevek

Nehéz elképzelni, hogy ismerünk egy kutyát, de nem érintjük meg – és ő sem minket. Nincs ahhoz fogható öröm, mint ha egy kutya megbökdös az orrával. (Alexandra Horowitz)

Kutyanevek

A kutya képes szeretni is, együtt érezni is: ha beteg a gazdája, nem mozdul mellőle és nyüszít. A kutya még unatkozni is tud, és képes élete értelmét egy másik lényben látni: ha a gazdája meghal, némelyik utána pusztul, csak hogy vele maradhasson. Ábrándozni azonban nem képes. (Dmitry Glukhovsky)

Kutyanevek

Nincs olyan pszichiáter a világon, aki többet ér, mint egy kutyakölyök, amikor megnyalja az arcod. (Bernard Williams)

Kutyanevek

Ha egy kutya az öledbe ugrik, az azért van, mert rajong érted; de ha egy macska teszi ugyanezt, az azért történik, mert az öledben melegebb van. (Alfred North Whitehead)

Kutyanevek

Csak a kutyák és a kisbabák elég fejlett lények ahhoz, hogy tiszta szeretetet tudjanak adni. (A Karib-tenger kalózai c. film)

Még több idézet kedvenceinkről

Kutyanevet választanál kiskutyádnak?

Kutya nevek fajta szerint 

Kutya nevek A – Z

Kislány kutya nevek A – Z

Kan kutya nevek A – Z

Kutya nevek nagytestű kutyáknak

Kistermetű kutya nevek

Cuki kutya nevek

Vicces kutya nevek

Kutya nevek játékos kutyáknak

Kutya nevek fürgéknek

Kutya nevek falánk kutyusoknak

Kutya nevek kajláknak

Kutya nevek lustáknak