Mikor érdemes kutyatrénerhez fordulni?

Mikor érdemes kutyatrénerhez fordulni?

Új kiskutya a családban? Számtalan vidám és boldog pillanat vár rátok ez szinte biztos. A kutyanevelés mindemellett viszont rengeteg munka is és egy hibás nevelésnek köszönhetően viselkedési problémák alakulhatnak ki.

A kiskutyáknak számos viselkedési probléma alakulhat ki, amelyben leginkább egy kutyatréner Budapesten vagy az ország bármely pontján hatékonyan tud segíteni. Az, hogy mit élünk meg viselkedési problémaként egyénfüggő. Van, akit zavar, hogy a kertben ás, mást nem, mert kialakított egy erre alkalmas helyet.

Miért alakulnak ki viselkedési problémák?

Viselkedési probléma számos dolog miatt kialakulhat. Kiskutyánknak számos ösztöne van, amelyet ki kell elégítenünk. Amennyiben megfelelő testi és agyi fárasztást kap, akkor minden bizonnyal problémamentes lesz az együttélésünk. Azonban vannak így is helyzetek, amikor kialakult problémákat nem tudunk egymagunk megszüntetni, mert nem tudjuk hol kellene keresni a problémát. Ilyenkor lehet érdemes kutyatrénerhez fordulni.

Kutyatréner
Mikor érdemes kutyatrénerhez fordulni?

Ezekben az esetekben érdemes kutyatrénerhez fordulni:

#1: Agresszív viselkedés

Lehet ez akár emberek vagy kutyák felé az agresszív viselkedés nem elfogadott egy kutyától. Ne higgyük, hogy tettlegességig nem mehet el a folyamat. Mindenképp szakember segítségével kezdjük el kezelni a problémát, aki felismeri a kutya minden mozdulatát.

#2: Félelem és bizonytalanság

A másik véglet, amikor kiskutyánk túlságosan fél és bizonytalan. Ez számos hétköznapi helyzetben érhet minket kellemetlenül, így mindenképp érdemes vele foglalkozni. A bizonytalanságban a legnehezebb, hogy nagyon apró lépésekben kell haladni a sikerhez.

#3: Reaktív

Mindenre kiugrik a kutyád és repülsz a pórázon utána? Ebben az esetben is jól jöhet egy kutya oktató segítsége, mert minden bizonnyal kapcsolati problémáitok vannak.

Fontos, hogy ne érezzük rosszul magunkat, mert kutyánknak valamilyen viselkedési problémája van. A kutyák rendkívül összetett lények, helyes kezelésük pedig időt és tudást igényel. Ne féljünk segítséget kérni. Ssgítségünkre lesz a kutyatréner.

Kutyanevet választanál kiskutyádnak?