Állás vagy önkéntes munka kutyamenhelyen? Küldetés a négylábú barátainkért!

Állás vagy önkéntes munka kutyamenhelyen? Küldetés a négylábú barátainkért!

A kutyák a négylábú barátaink, akik igazából már családtagok is, hiszen az életünk minden fontos pillanatában részt vesznek. Sokszor ugyanakkor sajnos elég kiszolgáltatott helyzetben vannak, a menhelyeken pedig nagy szükség van a tenni akaró segítségre. Az ország több pontján is adott a lehetőség, hogy egy közösséget alkossunk valakikkel, és támogassuk az állatvédelmet.

Állás vagy önkéntes munka kutyamenhelyen? Küldetés a négylábú barátainkért!
Állás vagy önkéntes munka kutyamenhelyen? Küldetés a négylábú barátainkért!

Álláslehetőségek, önkéntes munka – hol találhatunk lehetőségeket?

Az első és legfontosabb kérdés persze, hogy hol találhatjuk meg a megfelelő lehetőségeket a segítésre. Egyrészt helyi közösségek után érdemes nézelődni, mint Kecskeméten például a “Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány”, a “Menhely az Állatokért”, valamint egyéb összefogások, csoportok, kutyaiskolák nyújthatnak ilyet számunkra. Akár munkát is találhatunk a kecskemetallas.hu oldalán, tehát érdemes nyitott szemmel járni, hiszen állás, önkéntes lehetőség is adódhat a régióban.

Miért érdemes kutyamenhelyen dolgozni, önkénteskedni?

A munka és az önkéntesség egyaránt jó lehetőséget ad arra, hogy részt vegyünk egy ún. nálunk nagyobb küldetésben, ami a kutyák jólétének elősegítésére irányul. A menhelyeken végzett munka során fejleszthetjük az empátiánkat, a türelmünket, és új barátságokat köthetünk más önkéntesekkel, akik hasonló értékeket vallanak.

A kutyamenhelyeken való munka során továbbá új készségeket is tanulunk. Az állatokkal való foglalkozás során rengeteget megértünk ugyanis a kutyák viselkedéséről, szükségleteikről, valamint a felelős állattartásról. Amennyiben pedig akár most, akár később hivatásos munkát keresünk az állatvédelem területén, az önkéntesség kiváló tapasztalatot nyújt a jövőbeli munkavállalói portfóliónk építéséhez is.

A közösségi cselekvés hatásai a kutyák jövőjére

A közösség mindennek az alapja. Teszünk az állatokért, magunkért, a nagyobb jó szolgálatába állítjuk magunkat, hiszen egy a cél, a küldetés. Az emberek közötti kapcsolatépítés és a közös célok megvalósítása erősíti a helyi közösség szöveteit, miközben a kutyák jövőjét is fényesebbé teszi, tehát mindenki jól jár. Az állatok megsegítése érdekében végzett munka pedig nemcsak a kutyák fizikai szükségleteit elégíti ki, hanem segíti az állatok szocializációját és rehabilitációját is, így növelve a későbbi örökbefogadás esélyeit.

 



 

Kutyanevet választanál kiskutyádnak?



Fotók: Pixabay, Vistacreate